BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE IZNAD 400 kn

Posjeti naše prodajno mjesto: A.T. MIMARE 30, Zagreb

Gnojiva

Ono što je hrana ljudima, gnojiva su biljkama i osnovni su element u indoor uzgoju. Na tržištu postoji mnogo vrsta gnojiva. Različitih su karakteristika i važno je odabrati gnojivo pogodno za vrstu kultivacije koju provodiš.

Npr. ako uzgajaš u zemlji, moraš koristiti gnojiva za zemlju jer su ona sastavljena od specifičnih elemenata koji zamjenjuju prirodne elemente u tlu. Kod hidroponskog uzgoja, na primjer, se koriste gnojiva za hydro koja su sastavljena od elemenata pogodnih za supstrate poput gline ili kamene vune.

Proizvođača gnojiva ima više, a svaki ima svoju preporuku doziranja. Zato obavezno radi prema tablicama (sustavima gnojenja) odabranog proizvođača. Sustave gnojenja ćeš pronaći na ambalaži svakog proizvoda. 

U nastavku prikazujemo sustav gnojenja renomiranog proizvođača Plagron.

Kao što vidiš, u svakom tjednu biljci treba dodavati različite nutrijente. U tablici su navedeni preporučeni proizvodi i doziranje za svakog od njih.  

Što su Root stimulatori?

Dobro stanje korijena i njegove dimenzije uvjet su za dobar razvoj biljke i cvjetanje. Da bi se korijen optimalno razvio potrebno mu je pomoći stabilizirati metabolizam i potaknuti razvoj što većeg broja malih i kapilarnih korijena. Mali korjeni pomažu upijati veću količinu nutrienata što donosi dobre rezultate. U tom će ti pomoći root stimulatori.

Gnojiva za fazu Rasta

Grow gnojivo za zemlju sadrži više dušika (N) te manje fosfora (P) i kalija (K). Dušik utječe na veličinu i rast biljke. Kad se biljka razvije N treba smanjiti i početi dodavati gnojiva za flowering fazu.

Gnojiva za fazu Cvjetanja

Gnojiva za fazu cvjetanja sadrže manje N elementa (dušik), a više P (fosfor) i K (kalij) jer oni utječu na količinu uroda.  

Nutrijenti uz gnojiva

Uz prethodno spomenuta osnovna N-P-K gnojiva, predaže se dodavanje enzima, vitamina, kao i B vitamina koji biljkama daju dodatnu snagu za razvoj veće količine plodova. Ovi se nutrijenti dodaju prema tablicama koje možeš pronaći na ambalaži.

Sadržaj