BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE IZNAD 400 kn

Posjeti naše prodajno mjesto: A.T. MIMARE 30, Zagreb

Postavljanje kultivacijskog prostora

Kultivacijski prostor je mjesto gdje se događa indoor uzgoj. Unutarnji uzgoj je moguć u bilo kojem zatvorenom prostoru, ali treba osigurati redovito praćenje i podešavanje različitih faktora koji utječu na rast biljke.

Ovo je lista osnovnih parametara koje treba kontrolirati u grow boxu ili kultivacijskom prostoru:

  • Svjetlo
  • Temperatura
  • Vlaga
  • Izloženost zraku (prozračenost), ventilacija i Co2

U sljedećim poglavljima ovog Wizard priručnika detaljnije analiziramo sve ove točke. Predlažemo i rješenja za najčešće probleme koji se pojavljuju kad neki od ovih parametara prijeđe preporučenu granicu.

Dijelovi kultivacijskog prostora

Posebna prostorija za uzgoj

Kultivacijski prostor može biti posebna prostorija koju je potrebno obložiti reflektirajućom folijom i onemogućiti prodor vanjskog svjetla. Ovdje treba napomenuti kako je za uzgoj u prostoriji potrebno određeno iskustvo, a i postavljanje kultivacijskog prostora je kompliciranije.

Grow box

Jednostavnija opcija je nabavka grow boxa. To je zatvoreni kultivacijski prostor koji se jednostavno sastavlja, a koji omogućuje potpunu kontrolu nad unutarnjim elementima te izolaciju od vanjskih utjecaja.

Neovisno o kakvom se kultivacijskom prostoru radi, biti će potrebno osigurati većinu sastavnih elemenata prikazanih u slici pri vrhu ovog poglavlja.

Sadržaj