BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE IZNAD 400 kn

Posjeti naše prodajno mjesto: A.T. MIMARE 30, Zagreb

Sadnja mladice u zemlju

Nakon što je sjeme proklijalo, potrebno je pripremiti posude i napuniti ih zemljom

U tu zemlju stavljaš rock-wool kocke u kojima je mladica. Kao prvo, trebaju nam posude i zemlja. Kod odabira zemlje treba biti pažljiv jer zemlja koju ćemo koristiti treba biti sterilizirana i stabilna kako bi se spriječilo moguće zagađenje parazitima i uništenje uroda.

Na što pripaziti kod odabira zemlje?

Odabir zemlje ovisi o kultivacijskim uvjetima, ali i tvom iskustvu. Postoji nekoliko vrsta zemlje, a razlikuju se u količini dodanih aditiva.

Tako je na primjer Lightmix zemlja sterilizirana što znači da se moraš pobrinuti za pravilno doziranje i dodavanje gnojiva od samog
početka. Growmix zemlja u sebi već ima dodana N-P-K gnojiva pa je uzgoj jednostavniji jer se gnojiva dodaju po potrebi. Postoje još i Royalmix i Allmix vrste zemlje koje sadrže brojne mirko elemente i hranjive tvari.

Odabir posude

Odabir posude ovisi o veličini kultivacijskog prostora (grow boxa). Postoje pravokutne i okrugle posude različitih dimenzija. Uz posude, trebati će ti i odgovarajući podlošci.

Za svaku će ti biljku trebati jedna posuda. Na taj način svakoj vrtsti koju uzgajaš možeš individualno dodavati aditive i gnojiva prema potrebama.

Ako više biljki posadiš u istu posudu, gnojiti ćeš ih zajedno i nećeš moći prilagoditi zalijevanje prema statusu pojedinačne biljke.

Postupak sadnje mladice

U ovoj fazi sve što trebaš napraviti je

  • U zemlji napravi rupu
  • U rupu umetni rock-wool kocku s mladicom. Kocka bi trebala biti oko 1 cm ispod razine zemlje u posudi.
  • Pokrij kocku sa zemljom

Sadržaj