BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE IZNAD 400 kn

Posjeti naše prodajno mjesto: A.T. MIMARE 30, Zagreb

Temperatura u kultivacijskom prostoru

Temperatura u grow boxu je vrlo važan parametar kojeg treba regulirati. Optimalni raspon temperature je između 21-28 stupnjeva C. Temperaturu treba kontrolirati pomoću jednostavnog instrumenta poput termometra ili termo/higrometara.

Postoje različiti modeli, ipak preporučujemo upotrebu digitalnog termometra s Min/Max funkcijom koja omogućuje pregled minimalne i maksimalne temperature u nekom periodu.

Ispod ćeš pronaći kako intervenirati ako vrijednosti krenu van kontrole.

Što kad je temperatura visoka?

Za snižavanje temperature u grow boxu koriste se cirkularni ventilatori. Cirkularni ventilatori izvlače vrući i ustajali zrak, a to rezultira smanjenjem temperature.

Cirkularni ventilatori se mogu kontrolirati pomoću termostata koji ih uključuje u najtoplijim periodima. Najtopliji periodi su u pravilu onda kada su žarulje uključene. U periodima noći ćeš primijetiti kako su temperature niže.

Ako cirularni ventilator ima poteškoća u snižavanju temperature, savjet je dodati klimatizaciju  i obični protočni ventilator.

Što kad je temperatura preniska?

Za povećanje temperature u kultivacijskom prostoru može se savjetovati dodavanje električne grijalice. Kao i ventilator, i grijalica se može kontrolirati pomoću termostata.

Sadržaj